If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.
Ако LPG/CNG е качествена и монтирана кадърно няма проблем да се монтира и на чисто нова кола! Аз монтирах CNG-BRC със система за смазване на клапаните на кола 2015г. Разлика във динамиката на автомобила градско-магистрално няма! Единствено се усеща разлика като тръгна да катеря балканите , което е рядко! Но с една предавка надолу и всичко е наред.
---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:09 ----------
Това са пълни глупости!!!! Къде прочете 250 гръмнали АГУ в България за 1 година? Вероятно има повече гръмнали домашни бойлера отколкото LPG!
Беше просто изявление в новините,но не разбрах кое те притеснява,самата цифра,или защото е занижена? Защото според мен при около 1 000 000 АГУ,от които според МВР 30% са поставени в съседния гараж от "чичо Митко" цифрата може и да е доста по голяма.Освен това за да поставиш съд под налягане в собственият си багажник,и после да качиш семейството си вътре на сантиметри от него,трябва много да си я закъсал.И още нещо, "пълни глупости" са да сравняваш домашен бойлер с АГУ,нали се сещаш че във втория случай със сигурност си в играта...
Беше просто изявление в новините,но не разбрах кое те притеснява,самата цифра,или защото е занижена? Защото според мен при около 1 000 000 АГУ,от които според МВР 30% са поставени в съседния гараж от "чичо Митко" цифрата може и да е доста по голяма.Освен това за да поставиш съд под налягане в собственият си багажник,и после да качиш семейството си вътре на сантиметри от него,трябва много да си я закъсал.И още нещо, "пълни глупости" са да сравняваш домашен бойлер с АГУ,нали се сещаш че във втория случай със сигурност си в играта...
Бутилките за метан гарантират високо ниво на сигурност, всички са подложени на стриктни тествания по време на хомологация и по време на работата им.Силата, неоходима за тестване на налягането е 300 bar, а действащото налягане е 220 bar, което подсказва, че цилиндрите са устойчиви на въздействие.От доклад на норвежкото Bureau Veritas става ясно, че риска свързан с използването на автомобили, задвижвани от метан е не по-голям от риска от автомобили, задвижвани от дизел и бензин!
Баща ми имаше Ланча Дедра с обикновена газова, която кара над десет години без проблем, докато накрая самата кола грохна. Сигурен съм, че ако човек си сложи качествен газов инжекцион (Бардилони, Романо и т.н.) и той бъде качествено монтиран, няма от какво да се притеснява!
Баща ми имаше Ланча Дедра с обикновена газова, която кара над десет години без проблем, докато накрая самата кола грохна. Сигурен съм, че ако човек си сложи качествен газов инжекцион (Бардилони, Романо и т.н.) и той бъде качествено монтиран, няма от какво да се притеснява!
Ти може, аз може, обаче докато си чакаш на светофара и предната кола се взриви, в лицето ти.
Бутилките за метан гарантират високо ниво на сигурност, всички са подложени на стриктни тествания по време на хомологация и по време на работата им.Силата, неоходима за тестване на налягането е 300 bar, а действащото налягане е 220 bar, което подсказва, че цилиндрите са устойчиви на въздействие.От доклад на норвежкото Bureau Veritas става ясно, че риска свързан с използването на автомобили, задвижвани от метан е не по-голям от риска от автомобили, задвижвани от дизел и бензин!
Бутилките почти винаги не са проблем,а съпътващите ги механизми.Както и да е,рискът между бензин и газ може и да е еднакъв,но да си сложим двата риска едновременно,ми се вижда леко екстремно!?
Бутилките почти винаги не са проблем,а съпътващите ги механизми.Както и да е,рискът между бензин и газ може и да е еднакъв,но да си сложим двата риска едновременно,ми се вижда леко екстремно!?
Ок нека кажем, че всеки е прав понеже си има собствени виждания! Аз шофирам на газ от 15 години и съм изключително доволен! На метан карам отскоро като автомобила е почти нов, и съм много доволен!
В момента съм се прицелил в Е-класа на мерцедес след 2012г. с фабричен метан. Виенските таксита са такива и чувам ласкави отзиви за тях.
Много е важно когато човек се реши да монтира газ-метан задължително да слага качествени, и доказани марки задължително в оторизирани сервизи, като от цената на системата не трябва да се икономисват средства. Задължителните прегледи да се минават в оторизираните пунктове, и ако автомобила се кара повече от 10 години бутилката или направо цялата система да се замени с нова. Ако всичко се спазва няма как да има проблеми. Гърмят и издишат старите бутилки, и течащи изпарители.
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
Ти може, аз може, обаче докато си чакаш на светофара и предната кола се взриви, в лицето ти.
Лошото е, че всички коли нов внос съпроводени с газ или метан са на 10+ години и на много, много километри! Българина плаща колата нов внос, сменя ремъци, масла и други нещица... регистрира колата, и пълни газовата уредба без да се е замислил с какви компоненти е системата!? Изправна ли е!? Бутилката на колко години е!? И естествено домашните майстори на АГУ в БГ! Е мисля, че всичко това е проблема, а не самите системи
Да пази Господ Всяка кола при неправилна поддръжка и мундарщина била бензин, дизел, газ, метан може да е опасна Но ако гледаме винаги с лошото още щяхме да се возим на каруци и коне
Да бе коне, да паднеш и да се претрепеш
Проверката на газовите системи, ако въобще има такава е пародия. Някъде ми искат паспорт другаде не и аз не знам какво става. Иначе таксата за ГТП е по висока.
Здравейте, знам че темата е за 156/147, но понеже в другия раздел не видях такава тема, искам да попитам тук дали някой случайно е гледал тези 2 159-ки, тъй като съм от София и все не мога да намеря време да отида да ги видя.
Колега, забеляза ли колко каза, че е платил за газовата уредба !?? Цели 200лв сори.. ама качествена газова рейка струва повече от 200лв. нямам представа каква е тая система за 200лв.
---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
Здравейте, знам че темата е за 156/147, но понеже в другия раздел не видях такава тема, искам да попитам тук дали някой случайно е гледал тези 2 159-ки, тъй като съм от София и все не мога да намеря време да отида да ги видя.
Стига да не те занимавам прекалено, ще съм ти благодарен. Поне на първо четене да разбера как е. Принципно имам проблем с времето и все не мога да си отделя един ден да отида да я видя. Аз принципно си търся комби, но пък тази много ме блазни, че е автоматик.
Това е глупава логика. В тоя ред на мисли може и зимата да не излизаш от вкъщи, защото ледена шушулка може да ти падне на главата или пък въобще да не караш кола, защото може да стане катастрофа и да пукнеш...
Това е глупава логика. В тоя ред на мисли може и зимата да не излизаш от вкъщи, защото ледена шушулка може да ти падне на главата или пък въобще да не караш кола, защото може да стане катастрофа и да пукнеш...
Твоето е глупаво, дори не мога да го нарека логика.
Твоето е глупаво, дори не мога да го нарека логика.
Имам предвид, че дали газовата бутилка на някой друг ще избухне или не е нещо извън твоя контрол. Човек не може вечно да живее в страх какво евентуално може да му се случи... В тоя ред на мисли дай да си стоим само в къщи, щото видиш ли навън е страшно....
Надявам се, успя да хванеш това, което искам да кажа!
Comment